Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Общо взето, повечето 10-15-20 годишни коли си имат паразитни шумове, тракания и тропания, просто повечето хора не им обръщат внимание.
    Особено пък алфите. Ако си мислиш че имаш единствената алфа без тракания, дай ми я за 2 тегела по Хемус и ще си говорим пак.

Единствено една W211-ка ми е направила впечатление, въпреки годините си как е супер тиха и стегната по всякакви настилки. Но е "уикенд" кола, собственика си кара едно пежо през седмицата.
    156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
      Общо взето, повечето 10-15-20 годишни коли си имат паразитни шумове, тракания и тропания, просто повечето хора не им обръщат внимание.
      Особено пък алфите. Ако си мислиш че имаш единствената алфа без тракания, дай ми я за 2 тегела по Хемус и ще си говорим пак.

Единствено една W211-ка ми е направила впечатление, въпреки годините си как е супер тиха и стегната по всякакви настилки. Но е "уикенд" кола, собственика си кара едно пежо през седмицата.
      Не само си мисля, но и това е действителност. Само двигатели и музика чувам. Не е добре да правиш генерални заключения по твоята и това, което си чел.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Мдаа, и вчера във фейсбука видях един дето разправяше как стоково 1.9 115 коня вдигало 240, сега и ти с 20 годишната 166ца без паразитни шумове.... Или ти е много силна музиката, или обичаш да лъжеш
        156 2.0TS

Comment

Мдаа, и вчера във фейсбука видях един дето разправяше как стоково 1.9 115 коня вдигало 240, сега и ти с 20 годишната 166ца без паразитни шумове.... Или ти е много силна музиката, или обичаш да лъжеш
          Е сега вече, ако заложиш си отекъл от всякъде. Много четеш. А пък тампоните на горните носачи, както и тампоните на стабилизиращите щанги, които обикновено са шумни си ги правя по специален начин и са тихи като теб след като загубиш облога.
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 02:53.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Този разговор минава от тема на тема и все същите хора говорят все същите неща )))) Нали имаше създадена специална тема за този разговор, защо не го водите там, пичаги

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Comment

• Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
              Отпред са на куки, трябва след като махнеш болтовете отзад да извиеш седалката напред, за да излезнат куките

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
              Благодаря колега!
              Точно така стана
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Проблема е, че дълги години наред не се разбра, че тропането на един автомобил във форум не може да се ремонтира.

Разглобява се, мисли се и се преценява откъде да се започне.
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Модератори в този форум няма ли?
                  Омръзна ми едни и същи хора да спамят всяка тема с едни и същи глупости.
                  Кой как си оправя бангията със свински опашки и тиксо, грам не ме интересува и не мисля че тук мястото.
                  Last edited by Gogata; d.m.y г., 10:25.
                  Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                  ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                  ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Tи четеш ли изобщо кво пиша или караш наизуст и само си повтаряш тъпотиите?
                    Къде съм казал, че носачите са еднакви или тампоните?
                    Казах, че има много вероятни места за тропане и много от тях не са по окачването. Прочети пак и се опитай да осмислиш.
                    И ааайде само да не ми даваш наклон къде и кво да пиша, става ли.
                    Това какво и къде пишеш си е лично твоя работа и дава пряко отражение единствено на умствените ти характеристики и възможности. Изтъкваш се като умствен потенциал, а не осъзнаваш грешките си когато някой ти ги посочи или намекне, не си взимаш поука, а това не е присъщо на типа към който се оприличаваш. Надявам се ме разбираш какво искам да ти кажа и от отговора ти ще проличи още повече дали съм прав или не.

Относно темата за окачването. Шарнира на 159 се хваща малко по-трудно ако е разбит, не е като на 156 примерно да вдигнеш колата на крик и да запъхнеш щанга под гумата и с леки повдигания да усетиш специфичното хлопкане. При 159 нищо не се усеща по този начин.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Аз затова не вярвам на разни напъваници със щанги... Всичко долу, оглед, преценка и подмяна на тампони, рациклаж или както ми е кев в случая. Вече ако видимо нещо е фирясало се подготвям предварително и така..... Веднага давам пример за 156 цата ми, която в два сервиза се заклеха, че долните ми носачи са здрави.... Емиии, купих стари, рециклираха ми шарнирите, аз си смених тампоните и воала... Тишина като в гробище. А преди това имах почукване само в дупка и то в завой.. Но все пак това беше преди 6-7-8 години, сега няма и да се занимавам с тампони и рециклирания.. . цял носач и ариведерчи.

ПП.. На 159ката за тия 2 години, 2 месеца и 45к не съм сменял още нищо. Бетон е.
                      Last edited by undy; d.m.y г., 13:22.

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                        Аз затова не вярвам на разни напъваници със щанги...
                        Aбе не е баш така.
                        Ако аз, ти или някой друг аматьор напъваме със щанги, може и да не разберем нищо, но има хора с опит дето много ги усещат тея неща.

В плевен има един 60+ годишен "магьосник" и всички с аудита и други модерни коли с по 10 носача ходят в неговия сервиз и за 5 лева и 10 минути със щангата на канала ти дава едно листче на което си пише горен/долен/ляв/десен/шарнир/тампон/накрайник, всичко което е за смяна... и винаги познава.

За ремонтите си има млади момчета дето му вършат работата, но диагностиката с щангата си я прави само той.
                        Last edited by dhtj; d.m.y г., 14:09.
                        156 2.0TS

Comment

• Шарнира на 159ката се хваща на канал когато колата е на земята, като запъхнеш права щанга на подходящото място, като идеята да се лашка между носача и шенкела, тогава се вижда най-отчетливо луфта. На подемник или вдигане на крик носачите остават напънати и трудно се усеща.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Ми не става да обикалям като гламав по всички сервизи, след като в два поредни казват едно и също, а аз не мисля че преценяват правилно. Не казвам, че хората по сервизите не разбират, но в моя град толкова... в последствие си научих колата и вече, специално за окачване, не търся услуги. Никой по-добре от мене няма да обърне внимание на дребните неща, на моята кола, пък и имам интерес да си я барам сам.
                            Естествено, че безброй пъти колеги са давали насоки, затова съм благодарен на форума и се дразня, като се пишат тъпотии, а не се говори конкретно, как човек да си реши даден проблем.

ПП.... Ето сега Миро хубаво обяснява нещата и всеки желаещ може да действа сам... Това ми беше мисълта.
                            Last edited by undy; d.m.y г., 14:33.

Comment

• Пичове, някой имал ли е драми с чейджъра? Моят не иска да еджектне по няква причина. Последно си работеше като хората, но не го ползвам. Сега исках да сложа 2-3 диска и пущината само изцъква и не се отваря. Идеи?
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• 1.Отвори и затвори капака и отново отвори и опитай.

2. Разкачаш акумулатора за 15 - на минути.

3. Имаше такъв решен проблем писано, но не помня къде в 159 раздела е.

Успех.
                                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                                X